tisdag 7 juli 2009

Vad äter myggor?

Jaa, vad äter myggor egentligen... Var är spindelns ögon? Vad äter maskar? Har maskar ögon? Detta är några av de svårbesvarade frågorna som W ställer med jämna mellanrum nu. Däremellan är han en traktor som kör i diket, en spindel som äter opp pappa, en gaffeltruck som lyfter bort mamma, en bebis som sitter fast under ett traktorhjul som egentligen är ett täcke... Fantasin flödar och berättelserna blir otroligare för varje dag.

W blir också smidigare att röra sig nu och han tycker om att experimentera med att gå på tårna, balansera på olika saker, stå på huvudet i soffan, slå kullerbytta och rulla runt. Roligt med utveckling!

M utvecklas också. Hon har börjat kommunicera mera men hon håller sig än så länge till att endera nicka eller skaka på huvudet med tillhörande ljud. Hon tycker om att klättra, så hon är allt som oftast uppe på bordet eller åtminstone någon stol. Det nyaste hon bemästrar nu är att gå baklänges. Lite knepigt är det då hon inte kan se bakåt, men hittills har det gått bra fastän hon har stött på hinder.

M är också en liten härmapa, för hon ska göra lika som W gör oberoende om hon kan eller inte. Det gäller i och för sig också W, för är det inte M som härmar W så är det tvärtom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kan åtminstone besvara frågan i rubriken. Myggor äter Maggi. Och ev. andra tvåbenade varelser också som är så dumma att dom ger sig ut på skogsvandring när det är varmt och vindstilla. Jag och en väninna vandrade Fagernäsleden i Larsmo i förra söndags. Termometern visade 26 grader. Inga andra vandrare syntes till. Dom med något vett i skallen låg antagligen ute vid vattnet eller befann sig på sjön. Tur för myggen att vi var idiotiska. Dom hade svalt ihjäl annars.
Myggbiten Maggi