lördag 28 augusti 2010

Villaavslutning 2010



Bilden från igår då två trötta barn sitter och har fredagsmys i sina stolar...

Inte i år heller blev villaavslutningen som vi tänkt det. Vi var en vända till fammo och faffas villa på mat, men några fina rakteter som lyste upp kvällshimlen hann vi inte se. Visst avfyrades raketer, men effekten var inte den samma då det ännu var ljust. God mat, trevligt sällskap, men hemfärd mycket tidigare än ursprungliga planen.

Efter panadol i magen, vickssalva på bröstet och runt vristerna, bepanthen runt näsan och en tallrik gröt och en saga somnade W gott. Hoppas det blir en lugn natt, för det var det inte förra natten.

I morgon blir det 60-års kalas här på Lilleberga. Det är moffa som fyller idag, GRATTIS, men vi firar i morgon med (förhoppningsvis) god mat och trevligt sällskap. Älgstek i rödvin har tillretts i ugnen idag och även en "ölbärarstek" av älg har kokats. I morgon ska en chokladkaka bakas och avnjutas tillsammans med vispgrädde. Till förrätt blir det kräftor och som tilltugg till älgköttet blir det olika sallader och någon grisfilébiff. Misstänker att det inte är så många som går hungriga från bordet. Åtminstone inte av de som är längre än 150 cm långa.

Pumporna som vi har odlat börjar småningom vara färdiga. Från fammo och faffas villa fick vi hem två pumpor som är färdiga, så de kommer att agera bordsdekorationer i morgon tillsammans med några prydnadspumpor som vi har skördat ikväll.

Inga kommentarer: