söndag 29 augusti 2010

Drömmar

För en tid sedan då W vaknade frågade han genast: Var är chipsmaskinen? Den som var bakom dörren... Oförstående mor som Å är frågade hon va? Vilken maskin? Chipsmaskinen, svarade W, som jag o M har byggt så inte mamma och pappa behöver knara då vi inte har någon chips. Han hade helt klart drömt om en chipsmaskin. Några dagar senare ritade han också denna chipsmaskin på papper, så man förstår nog att drömmen var verklig.

Likaså var M strålande glad i morse då hon vaknade. "He e ååter" sa hon flera gånger. Å och W frågade flera gånger vad det var som var "ååter", dvs. fast. Då gick hon fram till väggen i sovrummet och sa: Dähäär e ååter nu. He ha int braka naa. Hon hämtade pappa för att han också skulle få se att väggen var hel och inte söndrig. Vi försökte fråga om hon har drömt, men hon bara tittade oförstående på oss och sa nej...

För någon natt sedan talade M i sömnen om att "krabbo får int koma naa". W och M har en plastkrabba som de brukar leka med på andra våningen. De kastar ner den i trappan och springer undan. Tydligen var det en sådan lek som behövdes bearbetas under natten också.

Igår hade M också en låtsasmus i handen som vi skulle klappa. Då vi gick in i leken och sa att den sprang upp för trappan for hon snabbt i trappan och hämtade den. Sedan då vi sa att den sprang på golvet sprang hon hårt undan med skräckblandad förtjusning. Det var på fullaste allvar. Ingen tvekan om att hon faktist såg musen.

Små små händelser som är som guldkorn i vardagen. Tänk om man kunde komma ihåg alla roligheter sen då barnen är stora. Man kan ju skriva ner händelser, men ändå får man inte dokumenterat känslan och stämningen.

Nu blir det dags att ta fram dammsugaren och ge sig på jakt efter hundvalparna vi har springande/rullande på golvet. Hoppas inte E&E springer ivägen.

2 kommentarer:

Mimmi o Hank sa...

Det behöver inte vara dom stora sakerna som man minns bäst; som resor och olika äventyr. Ibland är ett helt vanlig 'morgonminne' mycket värdefullare:)

Å & T sa...

Så är det! Ms min var obetalbar i morse! :-)