fredag 18 december 2009

Kontrollen i Vasa

Nu är vi hemma från dagens kontroll i Vasa. Saturationen var superbra, 94% ungefär, och allt annat såg bara fint ut också. Olle-fabbo(hjärtläkaren) var snäll och gav varsin slickepinne åt W o M, så då gick ultraljudsundersökningen som en dans. Att de dessutom fick se på Mumin gjorde ju inte saken sämre. Vätskedrivande medicinen fick vi minska på lite, så det känns ju bra. Eftersom saturationen var sådär bra så är flödet i "övertrycksventilen" litet eller inte alls befintligt, vilket inte gör något. Det betyder att lungorna klarar av att syresätta blodet fint utan att trycket blir för högt.



Vi har funderat av och an angående morgondagens begravning av hjärteflickan som dog på självständighetsdagen. Vi bestämde oss för att bara skicka en inbetalning. Känns bra då vi äntligen fick bestämt oss för det. Vi vill inte ta barnen med på begravningen och vill inte fara utan dem heller, så då blev resultatet såhär. Hoppas familjen förstår vårt val... Vi kommer att ta kontakt senare istället då allt har lugnat ner sig.

Här på Lilleberga borde julstädningen börja snart, för annars vet jag inte var det slutar... Någon som anmäler sig frivillig till endera barnvakt eller städerska? Julklapparna borde få papper runt sig också, men som det är nu somnar W och M så pass sent så man inte orkar fundera på paketering då de har somnat, utan man slötittar på tv en stund och far sedan utmattad mot snarklådan.

Jultomten hade förirrat sig till Vasa och lämnat paket åt både M och W där... Vi hann inte ut på riksåttan förrän paketen var uppslitna och innehållen granskade. Nu ikväll har vi således både "druckit kaffe" ur muminservisen och raggat omkring med en radiostyrd monstertruck. W som egentligen var lite rädd för bilen skrattade och var så upp i varv så han inte visste på vilken fot han skulle stå. Tack tomten!

4 kommentarer:

Pia sa...

låter finemang! Vi tar sama recept i moro vi tå :D

Anonym sa...

oj va rolit ti hör att allt va såde toppen på kontrolln!!!
ja älskar ju at paketet paketeten, vi ska si va ja har fö tid tå ja komber in me tw grejsen :-)
tu får vara på utsido me 4 bån, så paketerar ja ;-D (ele skurar ele både ock)

.svirvel

Å & T sa...

svirvel - he e fäädi paketera nu. :-)

svirvel sa...

just så, he e skurasi kvar tå. ha tyvärr int hört na från tw-lagri ännu, men he e ju na dag kvar ännu.