måndag 30 maj 2011

Akuten, utflykt och ogräsbekämpning

Dagen har varit tämligen innehållsrik. Dagen började då det ännu var natt. W vaknade vid 2-tiden och var hungrig, så då blev det en nattsmörgås. Efter det blev det några avbrott i nattsömnen pga mardrömmar och annat smått. Vid halv fem var gråten så panikartad och Å konstaterade att det var dags för ett besök vid akuten, för W klagade på att örat var sjukt. Han var otröstlig och gick med på att åka till sjukhuset. Väl framme då vi satt och väntade på läkaren sa han: Mamma, jag minns inte vilket öra det var... Nå, domen var ändå öroninflammation, men efter en panadol var det inget fel på humöret eller måendet, så han fick fara iväg till Madicken.

Från Madicken var de på utflykt med buss idag. De hade fått makaronlåda och tittat på djur och ridit på häst, så det var en bra dag. Då Å hämtade dem från dagis låg de och sov båda två. Det hade varit så spännande i bussen, så där hölls de vakna, men sedan de kommit till Madicken igen så somnade de båda.

Ikväll har vi tillbringat en stor del av tiden i trädgården där vi har försökt utrota lite maskrosor och annat ogräs. T har klippt gräsmattan igen, vilket verkligen var behövligt. W har kört med grävmaskinen och jobbat på. M har varit överallt och hittat på det mesta. Båda barnen har också hjälpt till att föra bort ogräset Å har rensat från stenkanten. Vi trodde på att ogräs inte skulle växa genom bark, men vi har nog överbevisat det... Maskrosornas rötter är tjocka som morötter och vitroten växer så det knakar. Så du ger vi upp och planterar smultron och andra snabbväxande växter som breder ut sig bra under "jässgåln". Vad heter "jässgåln" på riktigt förresten? Gärdesgård? Gärdsgård? Eller något helt annat?

Förkylningen börjar ge med sig för barnen, men Å och T är minsann "tjocka i huvudet" ännu. Arbetsdagen är en utmaning bara i sig, och att dessutom vara förkyld så man knappt vet vad man heter, så behöver jag säga att vi är ganska trötta då barnen äntligen somnar. Nå, he e ba ti dra opp snårn å fortsäta!

Inga kommentarer: