fredag 12 juni 2009

Fortsättningen på vårt äventyr som familj

Ganska precis två år efter att W blev född blev han storebror till lillasyster M. Hon kom till världen snabbt och tämligen enkelt och allt gick enligt planerna. Efter att M kom till världen har dagarna bokstavligen rusat iväg, speciellt de senaste månaderna då M har lärt sig gå och springa. Egen vilja har hon minsann, så det är många tårar och mycket liv en helt vanlig dag här.

Storebror W har accepterat M väldigt bra sist och slutligen. Klart han har haft sina motgångar ibland men i det stora hela har det nog gått bra. Ibland är han bebis tillbaka och ska helst matas och bäras men däremellan är han stor och ska snart börja köra traktor. Traktorer är de intressantaste fordonen som finns för tillfället. Lillasyster M har blivit införstådd med det så hon är också intresserad av allt med hjul. Ger man henne en docka försöker hon köra med den.

Vad gör vi på dagarna här på Lilleberga då? Jaa, vi äter, leker, byter blöjor, lagar mat, städar, tvättar och busar. Man hinner inte så mycket vettigt med två busar i huset men vi resonerar som så, att vi nog hinner städa och ha det dammfritt sedan då barnen är stora och har flyttat hemifrån, så nu försöker vi ta tillvara så mycket som möjligt av barnens barndom. Inte är det lätt, för ibland känner man att det klibbar under fötterna och dammtussarna virvlar runt knäna och barnen bråkar och livet känns allmänt kaotiskt, men då är det bara att sätta sig ner tills brådskan går över.

Inga kommentarer: