måndag 29 juni 2009

"He värmber"

Helgen som gått har bestått av vedsågning och vedtravande eller "vedapinasi" som vi säger. Barnen har haft både moffa och fammo som sällskap så att T har kunnat såga och Å har plockat upp veden. Vi har konstaterat att barnen uppför sig exemplariskt då man har någon som ska se efter dem. De gånger man försöker få något gjort utan extrahjälp får man springa som en dåre efter M som tycker det är hur roligt som helst att springa ut på gatan eller plocka småsten i munnen eller rensa mammas blomrabatter på blommor.





Vädret har kanske inte varit det bästa tänkbara att hålla på med vedarbete men på det här sättet så värmer ju veden många gånger, inte bara sen i vinter då vi eldar den.




Hur som helst så har talkoarbetet gått ganska bra. Det finns nog kvar att såga ännu, men marken skymtar under den stora högen med plankor och bräden nu. Både M och W har varit med i ladan och travat ved. Första dagen arbetade W så hårt så svetten lackade och vi fick ta en välförtjänt saft och glasspaus ganska snabbt. Otroligt hur bra han orkar vara igång fastän han har tungt. Han flåsar och stånkar men envis som en åsna, eller var det som mamma, så håller han farten uppe ändå. Egentligen borde man vara vid villan ute vid havet då det är såhär varmt så då skulle W kanske ha lite lättare men då skulle ju inget hända här hemma i trädgården. Vi får göra undan så mycket vi hinner nu före T får semester, så då får vi bo vid villan istället.




Ett nytt projekt har påbörjats idag. Det blir Ws och Ms blomrabatt om man frågar W. Han tycker det är lite orättvist då mamma har så mycket fina blommor i sina rabatter och han bara får nöja sig med maskrosorna. Rabatten blir ingen regelrätt blomrabatt utan är mera tänkt som ett stenparti med någonsorts buske eller träd som vindskydd.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har fått SEMESTER så om 'man' vill ha ett par extra ögon någon dag så pling bara.
Mimmi