tisdag 23 juni 2009

Midsommar vid villan


Midsommaren firades enligt konstens alla regler förutom midsommarstång. Mycket god mat, fint väder och trevligt sällskap. Bilden är tagen från villaverandan då klockan var sovdags för länge sedan.


W och M njöt av att få vara ute hela dagarna utan tidspress eller måsten. W var lite konfunderad över det djur som hade ljud på mellantaket och M ville inte alls sova men det är ju inte så viktigt att sova då det är sommar, eller?


Såpbubblor blåstes, sand förflyttades, kottar demolerades och spiggsoppa kokades och båda barnen var nöjda med tillvaron. Hundarna gillade läget också men Edwin (som är yngre) hade lite hemlängtan allt emellan. Speciellt efter att han hade upptäckt en huggorm som låg och solade... Exemplariskt uppförande av Edwin som skällde som en tok tills T gick dit för att se vad han skällde åt. Den hann försvinna förrän jag hann till snickerboa efter spaden. Jag vet att de är fridlysta, så...


Vi såg också skarvar, svanar och spillkråkor vid villan. Det är inte ofta man ser 10 fullvuxna svanar komma simmande i lugn och ro, men det gjorde de en kväll. Fridfullt och majestätiskt. Skarvarna däremot är inte direkt välkomna, men de är ju fridlysta, så man får väl acceptera fakta och låta dem leva sitt liv de också...


Midsommarhelgen gav blodad tand för villalivet, så trädgården här hemma kommer nog att lida i år för vi kommer troligen att tillbringa helgerna vid villan bara vädret tillåter.

1 kommentar:

sussi sa...

Hej!Låter som ni haft en riktig härlig midsommar. Jag var bara ledig midsommarafton sen jobbade jag resten av helgen. Har nu 5 jobbar dagar jobb bakom mig och nu e man ledig 2 dar förrän man börjar ett 6 dagars pass.Suck!!
Tänker på er.Kram Sussi & co