lördag 3 oktober 2009

Lata lördag

Idag har vi inte gjort nåt annat än njutit av det vackra vädret, vilat efter maten och ätit gott. W har ätit riktigt duktigt idag. Rispuffar, makaroner med kalkonknackkorv, broiler med ris, risflingsgröt, frukt och salta pinnar är dagens saldo. Medicinen har även gått ner en aning bättre än igår, så det tar sig sa pyromanen.

Vi har haft en god vän här idag så både W och M har fått leka och busa av sig lite extra. Mot kvällen fick vi lite inspiration och var uppe på andra våningen och fixade lite med hyllorna vi handlat till lekrummet. Blev riktigt bra fastän vi säger det själva.

W tycker det är orättvist att han ska behöva ta blodprov från fingret varje dag, så i morgon ska vi hälsa på släktingar med diabetes så han får se att han inte är ensam som behöver stickas. Ska passa på att ha lite friluftsliv på samma gång ifall vädret tillåter.

Undrens tid är inte förbi annars... Då vi var ute plockade W och M kärleksört som vi tog in och satte i vas. Vasen (Alvar Aaltos stora) står på vardagsrumsbordet och har fått vara där hela dagen! Visst har båda barnen varit lite närgångna, men ändå kunnat låta både vasen och blommorna vara. Ganska otroligt! De kan överraska de små liven ibland.

Grannen var hit med en blomma åt trädgårdsmästaren W idag också, så nu har vi blommor både på köksbordet och vardagsrumsbordet. W tyckte de var så fina och konstaterade åt M något i stil med: "Du får int rör naa, fö he e Ws blommo!" Varför unnar man sig inte oftare färska blommor? Det är ju så uppiggande och fint.

1 kommentar:

Mimmi o Hank sa...

Skönt att ni har haft en bra ät och må bra dag. Färska blommor... Oh tå man jöutis int fö ti vissnar ju bara bort o så kostar di o så... Men he e no som du skriva att man var ju så glad åv dem så ti ger no meir en di tar. Jag tror att vi styr kosan mot blomaffärn idag :)Ha en trevlig söndag.