måndag 26 oktober 2009

Monster, robotar och jultomten

Ja, här susar dagarna iväg. Mamma Å är på jobb och pappa T är en exemplarisk "hemmafru". I fredags var middagen klar då Å kom hem och som pricken över i:et så fanns det nybakade chokladkladdmuffins. Mums! Då var fredagsmys ett faktum.

W fortsätter att trotsa och testa. Ibland är han världens sötaste gullunge för att i nästa sekund förvandlas till den mest argsinta trotsapa som finns. Kniper, biter och slår allt och alla som kommer för nära, och är ingen tillräckligt nära kan han gå till attack... Skulle vara intressant att få reda på om det bara är vanlig trots eller om det är operationen som har lämnat kvar trauman som han skulle behöva hjälp med att bearbeta...

På kvällarna driver W oss närmast till vansinne med sina påhitt. Han ska absolut inte sova och han är hungrig, törstig, vill inte ha matta i rummet, inte ha släckt lampan, inte ha leksaker, pappa måste ligga bredvid, pappa får inte ligga bredvid, det finns monster och robotar överallt... Det finns inga gränser för Ws fantasi, vilket i och för sig är bra, men då det är läggdags borde väl fantasin också ta en paus.

Vi har försökt introducera jultomten här för tillfället. Julklappskatalogerna har ju anlänt, så vid nästan varje måltid ska det bläddras i dem och kryssas i vad som fattas i leksakshyllorna ännu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi va lite dumma här o introducera tomten o hur han kollar på fönstren på snälla barn osv osv..vilket ledde till att E grät i typ två timmar.....så, nu kommer de inga "peete" (paket) säger hon så fort hon e dum :)...

Barn kan no ett som annat..:)

h. A-L

Mimmi o Hank sa...

Han som jag är låtsasmoster åt har också en vild fantasivärld med monster och gubbar och farliga saker. Trotsar, tintar, slår, kniper, sparkar. Kallar folk för fula saker, ingen annan får tala än han... Blir 4 i februari:) och däremellan är han en alldeles underbar myskille. Driver sina föräldrar till vansinne för att strax efter vara lika gullig som en kattunge. Låter det som W?

Anonym sa...

Vi har också börjat tala om tomten osv men fund att det kanske int är så bra, för hur de än beter sig så får de ju paket ändå...'tomma hot' eller vad brukar man tala om :-) / Annika B

Å & T sa...

Låter som tomten och trots är dilemma i alla småbarnshem... :-)

Anonym sa...

tomten har vi inte talat destomera om här hos oss... men domdär monstergrejjerna låter bekant! Men: det är ju ett känt faktum att alla monster låter "tipelitipelitipeli...", så om man tror det är ett monster någonstans, så är det bara att lyssna noga ;)
.svirvel