torsdag 24 september 2009

Torsdag

Nå idag har det ganska långt varit en "vanlig" dag. W åt duktigt av gröten i morse, drack all mjölk, morgonvägningen och tvättningen gick som en dans liksom sedan resten av dagen, om man bortser från världens protester då det gäller mat och medicin. Vet inte om han protesterar för att han måste få ut sina agressioner och frustrationer från operationen eller om han faktist har nåt konstigt i halsen. Han fortsätter att "tjöijas" då han får medicin, men ikväll då faffa gav mat och medicin gick det hur bra som helst.

Dränen kommer kanske att tas bort i morgon förutsatt att det inte börjar komma mera ur dem, eller att lungröntgenbilden visar att det samlas vätska. Angående dränen så har det kommit klar vätska ur högra lungan medan det är alldeles grumligt och nästan vitt det som kommer ur vänstra lungan, så nu är W på fettfri diet. Minns inte vad det heter, men det kan vara lymfkörtlarna (imusolut) som avsöndrar någon vätska som far till lungan då... Hängde inte riktigt med då läkaren förklarade, men det borde komma svar på provena om någon dag och om det inte är det de tror så får han vanlig mat, annars fortsätter den fettfria dieten.

Ikväll har W lekt med fammo och faffa och visat dem hur bra han kan stå i sängen. Han ville t.o.m. ner på golvet och stå, vilken han såklart fick. Lite vinglig och osäker på benen var han, men humöret var det inget fel på. Någon bra bild fick vi inte av händelsen, men eventuellt har fammo nån bra bild på sin kamera.

Sammanfattningsvis en bra dag då W ändå har ätit och druckit bra. Fammo och faffa hade såklart paket, vilket var uppskattat, så snart behöver vi en större bil att få hem alla saker i.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jepp det handlar om lymfan och chylos torde vätskan kallas om jag inte minns fel... Håller tummarna för en dränfri morgondag!!!

Pia

Anonym sa...

Hejsan!!
Följer no me Lillemans framsteg å e glad för er skull. Hoppas ni får en bra dag!!
Kram Kicko

Anonym sa...

Vilken rolig läsning i dag. Hoppas nu att ni har fått en dränfri dag i dag.
Kanske ni får skaff ein slääpo för ti få hem allt....
Annika S