söndag 20 september 2009

Jobbig morgon

I morse var W ledsen då jag kom dit. Han vill inte vara på sjukhuset mera. Han vill ut och leka och inte alls ligga stilla mera. Men han lugnade sig efter en stund.

Lite natrium och lite jääplasma har de gett åt honom nu. Natrium för saltbalansen och jääplasma pga att det har kommit ganska mycket från lungdränen. De har även lagt tillbaka kvävoxid för att lungorna inte ska behöva arbeta så hårt. Idag ska de väl ta bort det igen, så lungorna får vänja sig med den stora blodmängden. Tillika bra att det kommer lite bakslag nu då han är på intensiven ännu, för där märker de ju alla förändringar, men snart vill vi nog få W till hjärtavdelningen så vi får vara meed honom hela tiden. Känns inte alls bra att lämna honom på intensiven då han är ledsen och inte vill vara där...

Vi far allihopa till sjukhuset nästa besökstid, så då ska vi tro att W är gladare.

7 kommentarer:

Mimmi 0 hank sa...

Inte är det väl så lätt att förstå allt när man bara är 3,5 år, men han är så duktig tycker jag. Är det inte vanligt att det börjar lossna i lungorna när hjärtat börjar arbeta bättre? Eller gäller det bara old people? Måste ju fråga så jag vet :) Idealet vore väl en mittemellan avdelning: hög övervakning och mycket besökstid :)

Å & T sa...

Trycket i lungorna blev på högre sidan, så därför kommer det mera ur dränet. Därför mera kvävoxid så inte lungorna blir överbelastade. Så pass mycket större mängd blod som ska syresättas så lungorna ska vänjas...

Inger & co sa...

Hejsan vänner, vi har varit på resa kom hem i morse, så läser nu först er blogg, tänkte på er men hade inte tillgång till någon dator.
Skönt att ni nu är så här långt, håller fortfarande tummarna så att allt går framåt för Walter och er. Kram från oss alla

Mimmi o Hank sa...

Okej tänkte nåt ditåt men det är mycket man inte vet eller ens kommer att tänka på att man inte vet... Saknade er när jag moka grus idag :) W och M var ju så glada åt högen när ni var hit. Men vi kan spara lite till er om ni vill?

Anonym sa...

Jag röstar också för hög övervakning och mycket besökstid! Kramar till er!!
.svirvel

Anonym sa...

Ja ni har nog en tapper liten kille som måste vara utan mor o far o syster mellan besökstiderna!!

(förresten, har mor Å varit till naprapat Tove i Nkby nångång? tycker mej minnas det. Sku behöva nåt akut åt min höft som "fastna fast" igår så jag kunde knappt gå, bara en aning betär ida)

/Maria & co :)

Å & T sa...

Mimmi o Hank - nää, vi kan skutta snö istället! :-)

Maria - jo, har varit dit. Rekommenderar!