fredag 25 september 2009

Fredag

Händelserik dag igen. Morgonen inleddes med kanylborttagning, vägning och snabbtvätt. Sen morgonmål och rond. På ronden sa läkaren att de drar bort dränen idag om lungbilden ser bra ut och då slutar de även med sydäntukilääke och dropp, eftersom de på samma gång tar bort cvk:n. Ifall inget tillstöter under helgen blir det loppututkimus på måndagen. Jag var tvungen att fråga hurudan loppututkimus hon menade, så hon förtydligade att vi får fara hem efter loppututkimus. W är så pigg och duktig, så hon tyckte inte det är någon vits att ha honom kvar på sjukhuset om det som sagt inte tillstöter något.

Sagt och gjort, lungbilden var bra, så på eftermiddagen hade vi en liten kille med bara saturationsmätare och elektroder samt tahdistinpiuhat kvar. Härligt. Det betyder att W kan röra sig fritt på avdelningen. W ville genast till lekrummet då sköterskan sa att vi får fara dit. Lite darrigt och vingligt gick det till först, men sen rusade både W och M i korridoren som vilka vildingar som helst. Behöver jag säga att vi var glada och nöjda allihopa?

Mat har både farit in och kommit ut, så den biten funkar också. Medicintagandet är det största bekymret för tillfället, men efter många om och men och lite hotande och lite mutande så går även det.

Med lätt hjärta blir det dags att sova nu.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Vad glad jag blev har inte läst ngt på en el två dagar.
Nu går de undan med fart, va duktig Walter är :) förresten, ni alla.
Ha ett bra veckoslut så bra som ni kan på ett sjukhus men iaf.
Kram Inger

Mimmi o Hank sa...

Wow fantastiska nyheter ni har :) Jag kan föreställa mig att ni hade två lyckliga ungar idag när allt börjar bli "som vanligt" igen.

Virrmamman sa...

Å vi jär heim e jätteglad o lyckli över at allt gar så bra tid i storstan... :)
Halder tyyma för at ni får kom heimåt på måndaan. :)
Kjaaamis ,Lotta

Missalibabagirl sa...

Va glad man blir att läsa kvällens inlägg! :o) Vilken duktig kille ni har! Vi ska hoppas ni slipper hemåt på måndag då! :o)

Anonym sa...

glädjetårar!
.svirvel

Anonym sa...

ÅÅÅ vilka underbara nyheter så här på lördags morgonen.
Då hoppas vi på måndag då.
AnnikaS

cia sa...

Nu hittade jag hit.
Oj vad det går frammåt för er son. Snart är ni hemma igen.
Kram Veera

Annika B. sa...

Jätteroligt att läsa! Jag blir så glad för er skull!

Anonym sa...

Jamen det var ju superbra news!!:)
/Maria & co